Sunday, May 13, 2012

Bermuda!

Vi ar nu i Bermuda! I fredagsrunt lunch seglade vi in till St. Georges, nordvastra delen av Bermuda. De forsta dagarna fran Tortola hade vi knappt nagon vind alls och var tvungna att kora motor ganska sa lange, vilket kandes som en besvikelse. Vi tog dock vara pa det och jag och Ursula lagade en massa god mat, jag bakade brod och Ben bakade kakor. Vi sag valar en bit bort som hade en riktigt show for oss, de hoppade upp och landade pa rygg i vattnet med fenorna uppe. Vi sag inga delfiner, men valshowen var nagot nytt!

Varje morgon pratade alla batarna via ssb, en langdistansradio. Alla berattade sin position var de befann sig, om nagot speciellt hade hant och vilka vaderforhallanden de hade. De forsta dagarna pratade alla om vinden som inte fanns, och det var inte bar vi som sett valar. Efter ett par dagar horde vi att batarna ett par sjomil norr om oss hade borjar fa bra vindar, sa vi korde pa och aven vi hittade vindrarna, mycket tacksamma att fa stanga av motorn och hissa seglen! Vi fortsatte att ata och sova gott hela resan. Nar vi val kom in till Bermuda stod Andy pa bryggan och vantade pa oss, vi var dock tvungna att vanta ett tag innan vi kunde lagga till. Andy kunde inte vanta sa han hoppade i en jolle och fick skjuts ut till oss, sa harligt att antligen se honom igen efter allt som hant!

Vi ar som sagt i Bermuda nu, vilken fantastisk o! Helt annorlunda fran oarna i Karibien, men anda nagot som paminner om dem. Alla husen ar farglada i pastellfarger, havet ar turkosare an ringen som Anna kopte i London och temperaturen ar helt perfekt, precis som en svensk sommardag!

Jag hoppas kunna ladda upp lite bilder fran seglingen, men internet ar otroligt langsamt. Fa se om jag lyckas innan vi seglar vidare. Pa onsdag hissar vi segel igen och seglar vidare mot Azorerna! 

Hoppas att allt ar bra med er! Ha en fantastisk var och sommar! Kram pa er alla!

2 comments:

  1. Busted :P Undra vem i Bermuda som läser mig blogg.. haha! :D

    ReplyDelete
  2. Lycka till syrran! passa dig för bermuda triangeln bara, annars kommer det bli en tråkig midsommar! :)

    ReplyDelete