Tuesday, March 20, 2012

Bygga kompost

Igår antog jag och Andy uppdraget att bygga en kompost åt hans pappa. Sedan en månad tillbaka har Andy fått dem att inse att kompostering inte är så svårt, och de har samlat allt avfall i en hink på verandan. Vi åkte till Home Depot för att inhandla en tunna men insåg att allt såg ut som skräp så ve bestämde oss att bygga en istället... Eftersom vi har all tid i världen kände vi att vi kunde anta ett byggprojekt! :)

Vi handlade på oss ett par brädor, och letade runt lite hemma för att se vad vi kunde hitta.
På plats, nu är det bara att fylla den med matrester och löv!
Visst blev den väl ganska så fin?
Jag måste säga att jag faktiskt är lite imponerad av slutresulatet... Även Andys pappa var nöjd. Nu kommer utmaningen att få grannarna att börja kompostera matrester och använda komposten. Den är lite väl stor för en familj att tömma matrester, men å andra sidan kan man ju slänga i både löv och annat för att fylla ut den...
Oatie fick springa lös och leka adventure dog medan vi spikade och hamrade!

4 comments:

  1. Pappa är också i farten och ska göra en kompost någon dag här. Han råkade hamna här bredvid när jag kollade det här och undrade vad det där var och vems det var (och även hur Andy såg ut). Han har två kommentarer. Jag skulle säga åt er att man ska ha flera komposter ;) Sen så tyckte han att Andy såg svensk ut. Tack och hej från oss ;)

    ReplyDelete
  2. Vi har en hög i skogen där vi dumpar grenar och löv, sen har vi den här för matavfall... men man kan ju alltid blanda i lite löv innan vi har så mycket att slänga i. Ska som sagt försoka få Andys syster och farbror att använda den, ju mer desto bättre! ;)

    ReplyDelete
  3. Mia, Det är jättebra att blanda i löv och gärna kvista och småris också annars blir komposten gärna för "blöt" om du bara har matrester och det förmultnar inte lika bra utan blir bara blött och kan mer börja mögla än förmultna bra.
    En bra förklaring om hur du varvar och får igång en ny kompost i enkeltappning och förklaring hittade jag här:

    http://www.jordochdjur.se/?page_id=183

    Måste säga att jag som möbelsnickaren i familjen är mäkta stolt över er. DEn var jättefin :-)

    Kramar från Västerås

    ReplyDelete
  4. Tack syrran! Ja vi har redan blandat lov och matrester, och anvander en hogaffel for att blanda runt lite.. Visst blev den fin?

    ReplyDelete