Saturday, November 26, 2011

Dominica

Utsikt från takterassen, inte helt fel att dricka morgonkaffet här :)
Jag och Andy har nu landat på paradisön Dominica! Vi lyckades genomlida de åtta timmarna på Antiguas flygplats igår och efter en o en halv timmes taxiåkande kom vi fram till Drop Anchor där vi nu bor. Flygplatsen ligger i nordöstra delen, och vi bor i sydvästra, därav den långa taxiresan..

Idag var en mycket lugn dag och vi försökta slå på semesterknappen efter de hektiska dagarna i Tortola, måste säga att vi varit ganska så duktiga!

Morgonen började med fruktmarknaden, lika bra som jag minns den, men eftersom det är vinter nu och inte sommar som när vi var här sist fanns det inte lika stort utbud av frukt, men det gjorde inte så mycket. Vi frossade i kokosnötter, grillade plantains, meatpies och andra godsaker!
Underbart god kokosnöt!
En massa frukt och grönsaker inhandlades!
Och så klart ett stopp vid Juice Man, som han säger, världens godaste juice (mix av banan, papaya, mango och ananas)
Efter att vi suttit på balkongen i en timma kliade det i mina ben och fingrar och vi begav oss ut på en liten promenad bakom huset där vi bor. Så klart kunde vi inte stanna på vägen utan hittade en liten bäck som vi började klättra uppför, vissa ställen djupare än beräknat, haha!
 Bättre vandringsskor nästa gång kanske?
Vi kan inte gå runt den, vi måste gå igenom den :)
Vår nya kompis Ginger! Ashley's hund som busar med Andy mer än gärna!

Imorgon är det dykning på schemat, är så sjukt taggad, nästan två år sedan sist!

Kram på er alla!

2 comments:

  1. Hej syster!
    Ja, ni ser verkligen ut att ha det underbart!!! Njut nu av semestern så hoppas jag vi ses till jul, även om mamma pratade om ev ändrade planer. Jättekul för er isf, men mysigt om vi får se er här hemma i krokarna runt jul :-)
    Idag är det 1:a advent, +10 grader och blåst... Vilken stämmning, eller inte. Tänk att det snart är december och höstens frostnätter kan räknas på en hand, helt otroligt vilken "varm" höst det har varit. Emil längtar efter snön och vill åka snowracer, men för Tildes skull som helst vill gå själv ute så är det lite lättare så länge snön håller sig borta. Hoppas det kommer lite innan jul bara.
    Kram på er båda och ha underbara dagar innan det är dags att jobba igen.

    ReplyDelete
  2. Tack för de fina orden syster.. Jag glömmer aldrig förra vintern när jag o Emil skulle åka snowracer, han skulle promt dra med sig snowracern "genom skogen" och var så trött när han kom hem att han sprang raka vägen in till sängen med kläderna på.. :) Lite annorlunda höst/vinter med tanke på de senaste två åren. Vi har det som sagt toppen här nere, idag ska vi ut o dyka, ska verkligen bli underbart!
    Kram på er!!

    ReplyDelete