Saturday, October 3, 2009

Jonas the Goose

Vi har fått en ny kompis i marinan, en gås som vi har döpt till Jonas. För ett par dagar sen var jag och Andy upp och gav honom lite bröd till kvällsmat och Andy har i stort sett adopterat honom nu.... Tidigare hade han en kompis som han simmade runt med men han hade ett brutet ben och en dag kom hans kompis inte tillbaka. Jonas simmar runt varje dag och letar efter sin kompis och när det börjar bli mörkt simmar han tillbaka till Sarles. 
En morgon simmade Jonas förbi baten och stannade och at lite knäckebröd till frukost..
Jonas har nu blivit sa tam att han nästan hoppar upp i Andys knä när han kommer upp med bröd. Hans fjädrar är otroligt mjuka och hans ögon är otroligt vackra, klarblå med en orange ring runt. En kväll tog Andy med sig vatten till honom och det är hysteriskt roligt när han dricker. Han böjer sig ner för att sippa upp lite vatten och böjer sig sedan bakåt för att låta det rinna ner i hans långa hals, allt detta med smattrande ljud.. Jonas har numera blivit Sarles maskot och strosar runt och blir matad av alla.. :)
Mysig morgon i Spa Creek, vår utsikt från båten

3 comments:

  1. Åh vad jag saknar er livslust och galenskap!! :) Skulle behöva er här hemma ett tag nu! Eller ja, bara befinna mig på samma ställe som er i den vida världen iaf.

    ReplyDelete
  2. Pictures!! I want to see more pictures! :)
    Hur leker livet? Hur mår er vän Jonas? :)Hur blev nästa ombyggnad av båten?

    ReplyDelete
  3. Kommer snart.. :) Har vi tur redan i eftermiddag.. :)

    ReplyDelete